lördag 15 februari 2014

Receptet


2 st lammfile, rådjursfile eller kycklingfile.

50 g cashew nötter (jag köpte rostade salta om man inte orkar rosta själv)
Saft av en pressad lime
3 msk solrosolja
2 tsk sesamolja
2 msk vatten
2 msk färsk riven ingefära
2 msk soja
1 msk socker
2 st vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar (eller efter smak beroende på hur starkt man vill ha det)
1 röd papprika
3 salladslökar
100 g böngroddar

basilika.

Dressingen:
Rör ihop limesaft, solrosolja, sesamolja, vatten, ingefära, soja och socker i en skål. Skala och hacka vitlöken fint. Kärna ur och finhacka den röda chilin. Kärna ur och skär paprikan i tunna strimlor. Strimla salladslöken på snedden, blanda allt ner i dressingen. Lägg groddarna i ett durkslag spola igenom dem med kokhett vatten. Låt rinna av och spola sedan med kallt vatten. Lägg groddarna i dressingen.
Vill man ha mer smak kan allt stå och dra i kylen några timmar.

Bryn köttet runt om salta och peppra.
Ta upp köttet och skiva det på snedden.

Lägg valfri sallad i botten själv tog jag babyspenat. Strö över salladsblandningen, lägg köttet ovanpå och ringla lite dressing över. Lägg grovstrimlad basilika och cashewnötter över.

Voila


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar