torsdag 1 juli 2010

Rädda Joppe

DÖD ELLER LEVANDE
Denna sagan slutar som tur är lyckligt...

Dusty har varit instängd på kontoret hela denna veckan då Biggan (chefens hund) löper. Men häromdagen då jag började jobbet vid 13:00 hann jag bara ut ur bilen sen hörde jag.
- Kan nån hjälpa oss???
Hittade Micke och Annika vid djurvagnen där det stod fullt med kvigor varan en hängde halvvägs utanför. Så alla som fanns till hands fick hjälpa till att lirka tillbaka kvigan och nånstans under denna timmas gång glömde vi alla hundarna.

Jo då Dusty och Biggan svärmade iväg för att få ut sina köttsliga lustar och efter hänger blodigeln Joppe, som tyckte det verkade som en jätterolig lek.
Men medans dom andra två hundarna lyckades ta sig till granngården och tillbaka orkade Joppe bara ta sig tur.
Inte retur där tog orken slut på en fem månaders valp.

Men det gick ingen nöd på Joppe då han hittade in till dagiset lekte lite med barnen, sen kom grannbonden och hämtade upp honom med traktorn. Så Joppe fick en heldag på Solmarka gård eller rättare sagt 6 timmar. Under den tiden hann vi alla på jobbet upptäcka förlusten av 1,2,3 styck hundar. Varav den ena inte verkade hitta hem igen men sen cyklade chefens mamma till Solmarka och mycke riktig där inne i huset satt Joppe så nöjd över tillvaron.
Men väl hemma så skämdes han lite när han såg att matte var orolig....

Så nu har Dusty fått vänta hemma i Törsbo så snällt medans matte och Joppe varit på jobbet och roat sig. Livet är hårt ibland för en hund som bara lever efter sig natur ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar