Eftersom Svenska kräftor låg på 400 kronor/kilot så fick det blir hederliga Kinesiska.
Som förövrigt passar in på om man är en "äkta" Svensson
Men testade att tina upp dom och lägga dom i ny lag.
Blev kanongott och fort gick det.
Utav alla femtielva recept som fanns att välja på valde jag ett.
Till ett kilo kräftor.
1 1/2 liter vatten
1 flaska porter
1 msk honung
16 dillkronor
1/2 dl grovt salt
Tina upp kräftorna 2 dygn.
Blanda vatten, porter, honung, salt och hälften av dillkronorna. Koka upp och låt koka ihop tills allt har löst sig ca 5 minuter.
Låt lagen svalna, lägg i nya dillkronor i en skål, lyft upp kräftorna med lämpligt redskap och lägg dem ovanpå de nya dillkronorna. Sila över lagen.
Låt stå ett dygn i kylskåpet.
Tada
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar